РМО вчителів інформатики Інгулецького району м.Кривого Рогу П`ятниця, 03.05.2024, 19:04
Меню сайту
Головна » 2015 » Серпень » 26 » Аналіз роботи РМК вчителів інформатики за 2014-2015 н.р.
23:20
Аналіз роботи РМК вчителів інформатики за 2014-2015 н.р.

Протягом 2014-2015 навчального року РМО вчителів інформатики працювала над проблемою: «Формування інноваційної особистості засобами інформаційно-комунікаційних технологій в умовах розвитку креативної освіти».

До складу МО входило 18 вчителів зі шкіл району: 22% - з вищою категорією, 28% - з І категорією, 17% - з II категорією, 33% - спеціалістів. Це вимагало активної методичної роботи з молодими колегами. Постійно для вчителів району проводилися консультації стосовно планування, проведення уроків, нарада по підготовці до проведення шкільної, районної та міської олімпіад.

В плані обміну досвідом проводилось ознайомлення з навчально-контролюючими програмами, комп’ютерними програмами і дидактичними матеріалами, підготовленими учителями творчої групи.

Вчителі району проводили курси за програмою «Майкрософт. Партнерство в навчанні», «Інтел. Навчання для майбутнього», «Веб 2.0», «Курс цифрових технологій», «Учитель в онлайні» для вчителів-предметників шкіл району.

Учні району приймали участь в міських олімпіаді з програмування,  з інформаційних технологій, в обласній інтернет-олімпіаді з офісного програмування, в міському конкурсі «Аніграфьонок-2014», в заочному етапі обласного конкурсу Web-дизайну, в обласному конкурсі комп'ютерної графіки, макетування та верстання, міжнародному конкурсі з інформатики «Бобер-2013», міському конкурсі «Веб-квест», в міському та обласному конкурсі-захисті наукових робіт від МАН України.

Треба відзначити незадовільний виступ команди району в міській олімпіаді з програмування та з інформаційних технологій.

Результативною була участь в наступних міських та обласних конкурсах.

На базі КГ № 127 був проведений районний конкурс комп'ютерної графіки та анімації «Аніграфьонок», в якому прийняло участь 43 учні району. Переможцями стали – 29 учнів. Їх роботи подані до міського етапу даного конкурсу. Десять робіт стали призовими:

- у номінації "Графіка":

I м. Телих Анастасія (КГ №127 7 кл.) (вчитель Шпітко В.В.);

I м. Рудська Софія (КЗШ №114 9 кл.) (вчитель Офіцинська І.В.);

ІI м. Палаш Дарина (КГ №127 8 кл) (вчитель Шпітко В.В.);

ІІ м. Глядчишина Емілія (КЗШ №114 2 кл.) (вчитель Євтушенко С.І.);

ІІІ м. Карпенко Олексій (КЗШ №114 5 кл.) (вчитель Офіцинська І.В.)

- у номінації "Навчальний фільм": 

ІІ м. Глядчишина Емілія (КЗШ №114 2 кл.) (вчитель Євтушенко С.І.);

ІI м. Шпітко Євген (КГ №127 9 кл.) (вчитель Шпітко В.В.)

- у номінації "Анімація":   ІI м. Абдулова Дар'я (КГ №127 6 кл.), Носко Діана (КГ №127 6 кл.) (вчитель Шпітко В.В.)

- у номінації "Конструктор":   ІІI м. Бокайчук Олександра (КГ №127 4 кл.) (вчитель Бокайчук Н.В.)

- у номінації "Гра":   I м. Дроник Дар'я (КЗШ №99 6 кл.) (вчитель Клімець А.В.).

Учні Інгулецького району прийняли активну участь в Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер-2014».

 

В листопаді 2014 року у міському конкурсі «Веб-квест» за темою «Підкорення небес: від повітряної кулі до надзвукового лайнера» команда КГ №127 посіла ІІІ місце (тренер Кондрашова О.В.).

 

Учні Криворізької гімназії №127 Телих Анастасія (7 клас) та Палаш Дарина (8 клас) та Криворізької загальноосвітньої школи №114 Карпенко Олексiй (5 клас) взяли участь у XIII Міжнародному конкурсі з веб-дизайну та комп'ютерної графіки, який відбувся в березні - травні 2015 року. Організатором цього конкурсу виступає Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет. Професійне журі конкурсу, до складу якого входять провідні фахівці з веб-дизайну та комп'ютерної графіки, визначили переможців у кількох номінаціях.

Організатори конкурси видали сертифікати учасникам Палаш Дарині, Телих Анастасії та їх керівнику Шпітко В.В., Карпенку Олексія та його керівнику Офiцинській I.В.

До того ж Телих Анастасія  в номінації "Краща 2D-растрова графіка (12-14 років)" отримала диплом переможця 3 ступеня.

 

Підведені підсумки обласних конкурсів комп’ютерної графіки і анімації

Номінація "Арт-дизайн":

І м. Палаш Дар'я учениця КГ №127 8 кл. (вчитель Шпітко В.В.)

ІІ м. Телих Анастасія учениця КГ №127 7 кл. (вчитель Шпітко В.В.)

ІІІ м. Валова Альона учениця КЗШ №114 11 кл. (вчитель Офіцинська І.В.)

Номінація "Комп'ютерна анімація":

І м. Григоренко Софія КЗШ №114 5 кл. (вчитель Офіцинська І.В.)

ІІ м. Абдулова Дар'я та Носка Діана учениці КГ №127 6 класу (вчитель Шпітко В.В.)

Призери обласного конкурсу комп'ютерного макетування та верстання 

Номінація газета: учні Криворізької гімназії № 127 – І місце

Номінація фото: Глядчишина Емілія учениця 2 класу Криворізької загальноосвітньої школи № 114 – ІІ місце

 

22 січня 2015 року в КЦМЛ проходив міський конкурс «ІНФОТЕХНОС», який є І (відбірковим) етапом Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Серед учасників цього конкурсу був учень 8-Б класу КГ  №127 Пустогар Євгеній, який посів ІІІ місце після захисту наукової роботи «Електронний довідник з математики для учнів 5-7 класів». Науковий керівник: Шпітко В.В.

Протягом лютого традиційно тривала обласна Інтернет-олімпіада з офісного програмування. Зареєстровані учасники виконували завдання трьох турів і самі витривалі та старанні отримали запрошення на фінальний тур.

Переможцями стали два учні, які отримали за балами І місце.

Валова Альона Михайлівна - учениця 11 класу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №114 та Шпітко Євген Олександрович - учень 9 класу Криворізької гімназії №127.

 

У рамках тижня інформатики (8-14 грудня 2014 р.) в Україні проходила глобальна освітня ініціатива Година Коду.

Метою заходу є ознайомлення та навчання учнів 10-18 років основам програмування. До цієї найбільшої освітньої події активно долучилися учні КГ №127 та КЗШ №114 та легко програмували з Ельзою та Анною учні шостих класів.

 

4 та 5 грудня на базі компанії «Майкрософт Україна» (м. Київ) у рамках Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті» для педагогічних працівників України проводився практичний семінар «Хмарні сервіси в освіті», на якому була присутня учитель інформатики КЗШ №114 Офіцинська Ірина Володимирівна.

 

На міський заочний тур обласного конкурсу з Web-дизайну було подано три роботи учнів Інгулецького району:

1) Чумаченко Ксенія учениця 11 класу ЗШ№59 - робота "Фіксіки"

2) Акун Артем учень 9 класу КГ№127 - робота "Дивовижний Всесвіт"

3) Дон Єлизавета учениця 6 класу КЗШ№73 - робота "В'єтнам"

 

16 жовтня 2014 року на базі Дніпропетровського інституту післядипломної педагогічної освіти (м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70) відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Єдиний інформаційний простір: стратегії інноваційного розвитку освітньої галузі".

Серед учасників була Шпітко Вікторія Володимирівна, вчитель математики та інформатики Криворізької гімназії №127, регіональний тренер програми "Intel. Навчання для майбутнього", з доповіддю "Мотиваційний компонент діяльності вчителів за програмою "Intel. Навчання для майбутнього". 

 

В 2014-2015 н.р. продовжує роботу сайт «РМО вчителів інформатики Інгулецького району м.Кривого Рогу», який надає інформаційну та методичну допомогу вчителям інформатики та розташований за адресою http://ingulinformat.ucoz.ua В міському конкурсі сайтів методичних об’єднань та педагогів йому було визначено ІІ місце.

 

На засіданнях МО вчителів інформатики продовжувався обмін досвідом з питань викладання предмету інформатики, з питань роботи з обдарованими дітьми. На базі району створено банк олімпіадних задач. Проводяться засідання МО по підготовці до районних і міських олімпіад, конкурсів різних рівнів.

Переглядів: 720 | Додав: ShpitkoVictoriya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz