РМО вчителів інформатики Інгулецького району м.Кривого Рогу П`ятниця, 03.05.2024, 06:43
Меню сайту
Головна » 2018 » Січень » 5 » Січневе засідання районного методичного об’єднання вчителів інформатики
14:10
Січневе засідання районного методичного об’єднання вчителів інформатики

05 січня 2018 року на базі КЗШ № 59 було проведено  засідання районного методичного об’єднання вчителів інформатики. Керівником РМО Шпітко В.В. було підведені підсумки участі в олімпіаді та конкурсах протягом І семестра та наголошено на плані роботи у ІІ семестрі. Було обговорено участь у конкурсах, що плануються незабаром.

                

Присутніми були заслухані наступні доповіді:

Результат пошуку зображень за запитом "OOo4Kids"1. Балюк-Дмітрієва О.М., вчитель Криворізької загальноосвітньої школи №59 "Рекомендації щодо викладання інформатики в 2-4-х". Особливу увагу приділено використанню OOo4Kids. Це офісний пакет для освітніх цілей. Розроблено на основі OpenOffice.org і є його полегшеною версією. OOo4Kids призначений для аудиторії у віці від 7 до 12 років і адаптований до освітніх потреб.
У пакет OOo4Kids входять наступні програми:
- OOo4Kids Writer - текстовий процесор
- OOo4Kids Draw - векторний графічний редактор
- OOo4Kids Impress - майстер презентацій
- OOo4Kids Calc - табличний процесор
- OOo4Kids Math - редактор формул.
Зовнішній вигляд і призначення додатків пакета OOo4Kids в цілому збігаються з аналогічними додатками OpenOffice.org, але відрізняються спрощено, меншою кількістю функцій і орієнтованістю на дітей.

2. Габ І.В., вчитель Криворізької загальноосвітньої школи №99  "Результати перевірки класів, що вивчають інформатику за інформаційно-технологічним профілем"

Результат пошуку зображень за запитом "Prometheus курс"3. Педан Л.Г., вчитель Криворізької загальноосвітньої школи №115 "Дистанційне навчання на платформі Prometeuth"

4. Краснікова С.Ю., вчитель Криворізької загальноосвітньої школи №82 "Редактор векторної графіки Inkscape". Було надано пораду для кращого опанування програми використовувати вбудовану російськомовну довідку та приклади з мережі Інтернет.

Результат пошуку зображень за запитом "inkscape скачать"5. Шпітко В.В., вчитель Криворізької гімназії №127, Педан Л.Г., вчитель Криворізької загальноосвітньої школи №115, Косач А.О., вчитель Криворізької загальноосвітньої школи №100 "Веб-інструменти формуючого оцінювання на уроках інформатики". Виступ присвячений проблемі оцінювання навчальної діяльності, проблемі підвищення інтересу учня до навчання. Досить часто оцінювання є караючим, але його можна перетворити на формуюче. Наведено перелік веб-інструментів, що допомагають організувати формуюче оцінювання в навчальному процесі, надають швидкий зворотній зв’язок учня з учителем та створюють ситуацію успіху: LeaningAppsKahootProprofs, Форма Google, StudyStack, QuizizzQuizlet, Quizalize, Strawpoll, Doodle, Triventy, Plickers

Поради вчителям інформатики:

  • Надавати перевагу сучасним засобам навчання, використанню передових засобів і технологій інформаційного суспільства, сприяти формуванню і розвитку у навчальних закладах хмаро-орієнтованого інформаційно-освітнього середовища.
  • Забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм у роботі з інформаційно-комунікаційними системами.
  • Постійно підвищувати власну кваліфікацію.
  • Використовувати проектні підходи та технології продуктивного навчання з метою стимулювання креативності учнів.
  • Розвивати інтерес учнів до науково-дослідницької та експериментальної роботи.
  • Акцентувати увагу на організацію пошукової діяльності учнів та розвитком самостійності мислення.
  • Покращити роботу з обдарованими дітьми, популяризувати та проводити у навчальних закладах  конкурси, турніри, інтелектуальні змагання та ігри.
  • Продовжити роботу з підготовки учнів до конкурсів  з інформатики та інформаційних технологій.
  • Здійснювати консультування та допомогу вчителям з різних дисциплін з питань впровадження сучасних інформаційних технологій в систему навчання учнів.
Переглядів: 592 | Додав: ShpitkoVictoriya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz