РМО вчителів інформатики Інгулецького району м.Кривого Рогу Субота, 18.05.2024, 16:56
Меню сайту
Головна » 2014 » Березень » 27 » Засідання вчителів інформатики
13:17
Засідання вчителів інформатики

26 березня 2014 року на базу КЗСШІ №9 було проведено засідання районної методичної комісії вчителів інформатики Інгулецького району. 

Тема засідання. Аналіз та корекція накопиченого педагогічного досвіду РМК вчителів інформатики, визначення його основних ідей для широкого запровадження.

Мета:

- визначити пріоритети в роботі методичної комісії вчителів інформатики у складенні умов для надання допомоги вчителю у розвитку його інноваційної особистості;

- накреслити головні напрямки роботи методичної комісії щодо закінчення навчального року;

- розглянути сучасні інноваційні підходи до управління процесом розвитку професіоналізму вчителя на засадах неперервної освіти;

- передбачити необхідні зміни в навчально-виховних планах роботи вчителя із врахуванням навчання і виховання обдарованих дітей.

Рекомендації

березневої наради керівників районної методичної комісії вчителів інформатики

У наш час інформаційно-комунікаційних, хмарних технологій обчислень та швидких технологічних змін та інновацій важливо отримувати найсвіжішу інформацію про застосування новітніх рішень та підходів в освіті, вдосконалювати власні педагогічні навички, передавати нові знання учням.

Учитель повинен бути в курсі передових технологій, мати знання в різних сферах. Тому, необхідною умовою зростання професійної діяльності будь-якого педагога є його самоосвіта та самовдосконалення. Зрозуміло, що для того, щоб вчити інших, потрібно знати більше, ніж всі інші. І ці знання не повинні обмежуватися предметом і методикою його викладання.

Сприяти запровадженню в дію Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «100 відсотків» на період до 2015 року в навчальних закладах регіону.

Ширше впровадження, залучення у навчальний процес інформаційно-технологічних платформ нового покоління, сприяти формуванню і розвитку у навчальних закладах області хмаро-орієнтованого інформаційно-освітнього середовища, а також ширшому залученню у навчальний процес передових засобів і технологій інформаційного суспільства, зокрема, мобільного, віртуального навчання.

Створювати методичний банк знань щодо викладання інформатики на платформі сайту РМК http://ingulinformat.ucoz.ua

Дотримуватись законодавчих документів під час навчання інформатиці.

Відкоригувати календарне планування щодо викладання інформатики в 11 класах.

Спланувати підготовку дітей до державної підсумкової атестації.

Організовувати консультації для обдарованої молоді з метою участі їх в конкурсах, олімпіадах, захистах наукових робіт.

Посилити роль міжпредметних зв’язків, моделювання, рішення реальних прикладних завдань (адаптованих для навчальних цілей) в шкільному курсі з інформатики.

       

Наприкінці засідання вчителям було запропоновано переврити рівень своєї педагогічної майстерност за допомогою тесту. Колеги показали достатній та високий рівні знань.

     

Переглядів: 656 | Додав: ShpitkoVictoriya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz